Tegel voor Jaap Geerts


Begin februari was er een bijzonder cadeau voor de bekende Assenaar Jaap Geerts, de oud-zijspancoureur.

Op zijn 84-ste verjaardag werd Geerts verrast met een speciale bronzen tegel. Deze bijzondere tegel zal toegevoegd worden aan de zogenaamde TT Walk of Legends, een wandelroute door het centrum van Assen, die wordt gemarkeerd via speciale tegels van oud-coureurs die de TT ooit hebben gewonnen. Dat heeft Jaap Geerts niet, maar wel reed hij als Assenaar diverse zijspanraces bij de Dutch TT. Daarom is gemeend dat ook Geerts een tegelmoet hebben.

Eerder al, in september, ontving Egbert Streuer zo’n tegel die wordt opgenomen in de TT Walk of Legends. Daarvoor werden al tegels gepresenteerd met de beeltenis van Piet van Wijngaarden en vlak voor de TT van 2022 legde Fabio Quartararo de eerste tegel voor de TT Walk of Legends. Later volgen nog meer tegels.

Op de foto van Karin Mulder van RTV Drenthe is Jaap Geerts samen met Egbert Streuer te zien tijdens de bijeenkomst van de overhandiging.