Initiatiefnemer TT Museum, Jaap Timmer, overleden


Ons bereikte donderdag 23 februari het trieste bericht dat Jaap Timmer woensdag in zijn woonplaats Witten is overleden. Jaap Timmer was de grote man achter de plannen voor een TT Museum in Assen. Hij was initiatiefnemer en daarna inspirator om de plannen verder te ontwikkelen. Deze moeten uiteindelijk leiden tot een echt TT Museum in de Drentse hoofdstad.

Jaap Timmer overleden

Tot het moment dat Jaap vanwege een ernstige ziekte zijn werkzaamheden noodgedwongen moest neerleggen, twee weken geleden, stak hij veel tijd en energie in het TT Museum.

Niets was hem teveel om te zorgen dat de “vaart erin bleef” en plannen verder werden uitgewerkt. Dat hij zo kort na zijn laatste inspanningen voor het museum zou overlijden, had niemand kunnen bevroeden.

 

Het is de Jaaps grote wens altijd al geweest, dat er in Assen een museum zou komen dat recht zou doen aan de rijke geschiedenis van de TT van Assen. Een aantal befaamde circuits in het buitenland had al een dergelijk museum en daar mochten het TT Circuit en de stad Assen niet bij achterblijven.

Vanaf 2014 kregen de sluimerende ideeën meer gestalte en begin 2015 werd een Commissie RR Museum in het leven geroepen. Deze werd later omgezet in een officiële stichting.

Timmer voerde vele besprekingen, legde diverse nieuwe contacten en zocht naar mogelijkheden om het TT Museum zo snel mogelijk van de grond te krijgen.

 

Helaas kan hij zijn werk niet afmaken.

Hoewel het bestuur en de leden van de diverse commissies van de Stichting TT Museum het nu zonder hun inspirator moeten stellen, zullen zij er alles aan doen om het werk van Jaap Timmer voort te zetten.

Jaap Timmer werd 77 jaar.

 

Bestuur en commissieleden wensen de echtgenote van Jaap en hun kinderen alle kracht toe, het verlies te dragen.

2 Comments On “Initiatiefnemer TT Museum, Jaap Timmer, overleden”

 1. Wat een vreselijk bericht, mijn condoleances aan familie en dierbaren, heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.
  Wij zullen hem erg missen.
  (Kennis van de GP paddock sinds zo’n 25 jaar)

  Beantwoorden

 2. Bertus Streutker

  Het is triest dat Jaap heeft moeten beseffen dat hij de realisatie van het TT-museum niet meer zou mee maken, maar hij laat een gemotiveerd team achter dat deze klus gaat klaren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *