Oude foto’s ambulances

TT Museum is in bezit gekomen van twee foto’s van ambulances die ingezet werden bij de TT en voor de TT-nacht in de jaren zestig en zeventig. De foto’s zijn geschonken door Tinus Everts uit Annen, die destijds zelf actief was als ambulancechauffeur en ook op beide foto’s staat. Op de foto die is gemaakt op het TT Circuit staat Everts rechts. Op de andere foto, gemaakt op de Hoofdlaan, staat hij naast de voorste ambulance.

collectie-tt-museum-ambulances-begin-70-collectie-tinus-everts

Vroeger, begin jaren zeventig, werden de ambulances, voordat deze naar de posten langs de baan vertrokken, opgesteld voor de hoofdtribune. Om ook tijdens de TT-nacht voorbereid te zijn op noodzakelijke inzet van ambulances, werden deze op vrijdagavond langs de Hoofdlaan in Assen gereed gehouden. Deze foto is van eind jaren zestig.

collectie-tt-museum-ambulances-eind-60-collectie-tinus-everts

Deze foto’s komen uit de collectie van Tinus Everts uit Annen en zijn nu in het bezit van het TT Museum.