Catawiki hoofdsponsor TT Festival


Catawiki hoofdsponsor TT Festival

Online veilinghuis Catawiki is de hoofdsponsor van het TT Festival 2016. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder deze unieke samenwerking.

Catawiki is een online veilingplatform dat wereldwijd bijzondere objecten veilt, zoals oldtimers, sieraden, horloges, antiek en kunst. Onlangs werd Catawiki uitgeroepen tot het snelst groeiende internetbedrijf van Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Assen, maar inmiddels heeft het bedrijf ook kantoren in Amsterdam, Londen, Berlijn, Parijs, Madrid en Rome.

De organisatie van het TT Festival spreekt niet van ‘zomaar een sponsorschap’. Het is een unieke samenwerking tussen Catawiki, het TT Festival en het TT Museum. Gezamenlijk worden er twee bijzondere online themaveilingen georganiseerd. Een algemene motorveiling en een TT Museum veiling. Bij de TT Museum veiling gaat het om bijzondere TT gerelateerde objecten, zoals objecten die gesigneerd zijn door bekende MotoGP rijders of artiesten die op het TT Festival optreden. Catawiki, die haar oorsprong in Assen vindt, wil met deze samenwerking een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Assen als motorstad en tegelijk haar wekelijkse klassieke motorenveiling te promoten (www.catawiki.nl/motoren-brommerveiling). Met de TT Museum veiling ondersteunt Catawiki het museum. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Catawiki, het TT Museum en het TT Festival brengen gezamenlijk een groot netwerk in contact met motoren, Assen en met elkaar.

Wethouder Ruud Wiersema: ‘Dit is een bijzonder mooie samenwerking die bijdraagt aan de ambitie. De ambitie om het TT Festival verder uit te breiden, daarin de samenwerking te zoeken met zoveel mogelijk bedrijven uit Assen, verbinding met het TT Circuit en de motor terug te brengen naar de stad. Deze samenwerking levert een bijdrage aan de economische spin-off voor Assen.’

De online themaveilingen starten rondom het TT Festival. Op de informatieschermen tijdens het festival zullen de veilingobjecten getoond worden.